Sinterklaas

13 november 2009

Morgen is het natuurlijk de grote dag voor alle kleine kinderen. Sinterklaas komt morgen aan met zijn stoomboot en zwarte pieten in Schiedam!
We proberen Quinten natuurlijk al een beetje voor te bereiden en lekker te maken en ook op de peuterspeelzaal waren ze er al mee bezig, want hij kwam met hele verhalen over Spanje thuis.
Zo ook vanavond, ik was hem weer aan het vertellen dat Sinterklaas morgen komt en dat hij morgenavond zijn schoen mag zetten en misschien dan wel een cadeautje in zijn schoentje vindt als hij lief is geweest. Hij kent dat ritueel natuurlijk nog niet echt, want vorig jaar was hij nog te klein en begreep hij er weinig van, dus het is allemaal nog een beetje nieuw voor hem (en voor ons!)
Bij dat ritueel hoort uiteraard een schoen, een bakje water voor het paard met een wortel of wat stro en hij moet een Sinterklaas-liedje zingen en, zo had ik hem uitgelegd, dat gaat dan allemaal plaatsvinden bij de balkondeur, want ja, een schoorsteen hebben we niet en dit is dicht bij de verwarming.. ;)
En wat zegt mijn slimme ventje, hij antwoordde dat we dan wel de deur open moesten laten, want anders kan Sinterklaas niet naar binnen.
Bas en ik moesten er hard om lachen, dat zijn nou echt de leuke momenten van deze leeftijd, die grappige opmerkingen die voor hen heel logisch lijken..
Dus morgenavond staan er voor de open balkondeur twee schoenen, een bakje water en een wortel voor de Sint en zijn paard.

post signature

0 reacties:

Een reactie posten