Op de wc

26 augustus 2009

Sinds een weekje zijn Bas en ik bezig om Quinten zindelijk te leren worden. Een potje hadden we al, maar daar toonde hij weinig interesse in dus afgelopen week ook maar toiletbrilverkleiner gekocht, want de wc vond ie toch wel boeiend, aangezien papa en mama daar ook altijd naartoe gaan (en je kan de wc doortrekken en aan het toiletpapier trekken).
We lieten hem zoveel mogelijk (helaas door omstandigheden niet de hele tijd :( )met een boxershort aan maar zonder luier lopen, zodat het ook zou voelen dat ie geplast had.
Zoals te verwachten ging het heel wat keren fout. Hij kan zijn plas wel lang ophouden en hij weet ook dat als zijn boxershort nat is, dat ie heeft geplast, maar hij had nog niet echt door dat ie, voordat ie moest plassen, eerst op de wc moest gaan zitten.
We hadden hem ook beloofd dat ie een sticker mocht plakken als ie geplast had en twee stickers als gepoept zou hebben op de wc en als ie dan 12 stickers zou hebben, dan mocht ie een cadeautje uitzoeken.
Vanochtend was het dan eindelijk zover, hij ging douchen en was dus al bloot en stond natuurlijk weer te plassen in de douche dus toen heb ik hem gauw op de wc gezet. Hij denkt dat ie gaat plassen als ie hard perst, maar dat werkt natuurlijk niet, dus ik heb hem even laten zitten totdat ie weer ontspannen was en toen ging ie plassen.
Ik heb hem heel enthousiast gecomplimenteerd met z'n plasje en hij stond er zelf ook heel vreemd naar te kijken dat hij zat te plassen, maar was wel trots.
Samen hebben we de grootste Cars-sticker uitgezocht en op de acht geplakt en nu maar hopen dat de rest ook snel gevuld wordt.. :D

post signature

0 reacties:

Een reactie posten