Nieuwe woordjes

17 mei 2010

Het gaat al steeds beter met de vocabulaire van Jayms. Het woordenboek kent ie nog niet uit zijn hoofd, maar zo langerzamerhand komen er steeds meer woordjes bij die hij na kan zeggen. Ze zijn ook niet allemaal even verstaanbaar, maar meestal weten we wel wat ie bedoelt. Zo bedoelt ie met "hobobol" een krentenbol, "toto" voor auto en ook de betekenis van ja en nee is hem helemaal duidelijk en dat laat ie dan weer goed merken als je vraagt of hij naar bed toe wil. Als hij niet moe is, dan zegt ie ook gerust nee op die vraag.
Laatst wilde ik graag dat hij rond een uur of 13 naar z'n bedje ging voor zijn middagslaapje, want dat kwam mij beter uit, dan bestaat soms nog de kans dat Quinten ook in slaap valt en ik dus ook nog ff kan liggen. Maar Jaymsje was blijkbaar zo moe dat hij liggend op de grond in slaap gevallen was..



Liedjes zingen vindt hij ook helemaal leuk, vooral met "In de maneschijn" doet hij enthousiast mee met de bewegingen. Ook een makkelijke manier om hem af te leiden als hij geen zin heeft om aangekleed te worden.

Aan Quinten merk je ook dat hij steeds groter wordt, hij wil alles zelf doen, zoals zijn eigen brood smeren en ook poepen op de wc wil ie helemaal zelf doen, van het uittrekken van zijn kleding tot aan z'n billen afvegen (niet altijd een succes :S)
En hij kan ook zo lekker voetballen, ik kan niet wachten tot volgend jaar september, dan mag hij ook bij papa op de voetbal in het kabouterteam.
Hij kan ook heel lief met z'n kleine broertje spelen, maar soms gaat het ook wel eens wat minder lief, kijk maar eens naar dit filmpje, dan kan je zien hoe het hier dagelijks aan toe gaat..



post signature

0 reacties:

Een reactie posten