USA vakantie: dag 5

23 mei 2012

Dag 5: 20 mei Uiteraard weer vroeg wakker vandaag, op een één of andere manier lukt het ons maar niet om uit te slapen, zelfs als we laat naar bed gaan. Misschien zijn we het verleerd of vind ons lichaam het tijdverspilling van onze vakantie. Daar valt wat voor te zeggen natuurlijk. Anyway, we waren dus vrij snel alweer gewassen en aangekleed en klaar om ons ontbijt te nuttigen in het restaurantje tegenover ons hotel, er stond namelijk in de guest information dat je vouchers voor een continental breakfast op kon halen bij de lobby en die in kon leveren bij het restaurantje. Vlakbij onze kamer zat trouwens een eekhoornhol, dus die beestjes zag je steeds heen en weer rennen, zo schattig!

Zo gezegd, zo gedaan en we konden plaatsnemen aan een typisch Amerikaanse dinertafeltje waar we meteen al een grote mok koffie kregen. We leverden onze coupons in en best snel daarna kregen we ons ontbijt al.. Maar dat viel best tegen, het waren gewoon 2 geroosterde boterhammen met jam en boter. Nou vind ik jam wel lekker, maar Bas is er niet zo van gecharmeerd dus snel maar opgegeten en de auto volgeladen om te gaan. Onze volgende bestemming was Las Vegas, waar we voor 3 dagen het hotel Bill's Gambling Hall & Saloon geboekt hadden. Van dit hotel wisten we al het een en ander door de collega van Bas dus dan weet je een beetje wat je moet verwachten. De weg ernaar ging via Twentynine Palms, waar ineens out of the blue van die Joshua Trees staan (heb ik alleen foto's van op mijn andere camera) en dan door de Mojave Desert Preserve, waar alleen maar zand, stenen en een paar plantjes staan. Het is wel gek dat het weer en de omgeving in een redelijk korte afstand/tijd zo kunnen veranderen. Hier is het niet zo erg om lange stukken te rijden, want je hebt een mooie omgeving. Nou weet ik niet hoe Bas het rijden heeft ervaren, want ik ben zelf alleen nog maar mede-passagier geweest.
Na zo'n 4,5 uur waren we aangekomen op de plaats van bestemming, Las Vegas oftewel Sin City! Je zag het al van een afstandje en dan was het nog niet eens donker. Ons hotel was ook niet moeilijk om te vinden, het lag gewoon op de Strip, en er zat een parkeergarage aan vast dus auto geparkeerd en tijd om in te checken. Maar de vrouw achter de receptie zei dat we te vroeg waren en dat we dan $10 extra moesten betalen voor een vroege incheck, dus ze adviseerde om een uurtje later terug te komen. Zo hadden we mooi even tijd om wat te drinken te halen (een fles Bacardi van 1,75 liter voor maar $19,99!) en meteen wat te eten. We kwamen langs een KFC en dat had ik nog niet gegeten deze vakantie dus lekker een crispy strips menu gehaald. En hier zit een een biscuit broodje bij, heel apart, maar best lekker.
Vervolgens konden we wel inchecken. Op een forum had ik gelezen dat je kon vragen om een free upgrade als je een wat geld gaf, maar dat vonden we zonde, dus dat hadden we maar niet gedaan. En maar goed ook, want nu hadden we alsnog een kamer met uitzicht op de fonteinen van Bellagio en het kostte ons niks extra's!
Een lekkere ruime kamer met een groot, zacht 2-persoonsbed. Alleen geen magnetron en koelkastje, maar je kan niet alles hebben, er staat wel een ijsmachine op de gang dus we konden wel onze drank koelen. Nadat we onze spullen geinstalleerd hadden, waren we even een stukje over de Strip gaaan lopen, maar het is overdag echt te heet om vol in de zon te lopen, dus we probeerden zoveel mogelijk in de casino's en winkeltjes te blijven, want daar is overal airco. Niet te lang gebleven, want we hadden ook wel zin om op onze kamer te chillen dus dat gingen we dan ook snel weer doen na ons rondje. Alles lijkt zo dichtbij, maar het zijn toch best flinke stukken lopen. Rond een uur of 22.00 zijn we toch nog even naar beneden gegaan om wat te gokken, we hebben eigenlijk alleen op de $1c kasten gespeeld, want dan gaat je credit niet zo hard en kan je langer spelen. En dat bracht zelfs nog wat op! Bij 1 kast had Bas iets van $26 en gierig als ik ben, moest hij het van mij cashen. Ik heb er $20 dollar van gehouden en met die $6 mocht ie weer verder gokken. In de volgende kast had ie ongeveer $72 dus ook weer cashen en daarna zijn we weer naar boven gegaan. Maar Bas hhad de smaak weer te pakken dus hij wilde het toch nog proberen dus hij had $20 meegenomen. Vond ik natuurlijk zonde, maar ik ben dan ook echt gierig. Maar goed, de verleiding is hier ook best groot inderdaad en je bent hier niet voor niks uiteraard. Na al deze avonturen zijn we lekker gaan slapen, want we zijn hier nog 3 dagen dus nog genoeg te beleven..

post signature

0 reacties:

Een reactie posten