USA vakantie: dag 2

19 mei 2012

Dag 2: 17 mei Je zou verwachten dat je op een vakantie lekker uit kan slapen, maar voor ons blijkt dat niet te werken, want deze ochtend waren we alweer wakker om half 5 's ochtends en ook helemaal uitgeslapen. Op zich wel lekker, want zo heb je wel wat aan je dag. Zo zaten we om 5 uur dan ook al aan ons geimproviseerde ontbijt, namelijk onze leftovers van Panda Express (we hebben een magnetron en koelkast op onze kamer)

Daarna lekker gedoucht, aangekleed en het ontbijt in het hotel gecheckt. Het is niet zoals bij een van der Valk, maar wel de basic dingen zoals cereals (cornflakes enzo), boterhammen en wat sapjes en koffie. Nog even snel een boterhammetje gegeten en wat koffie gedronken, maar dat was niet zo'n succes, want het was gewoon water met een koffiesmaakje. Vervolgens zijn we naar The Grove gereden, dat is een soort winkelcentrumpje met een hoog Disneygehalte. Helaas waren we er heel vroeg dus het was nog niet open, daarom besloten we om maar ergens anders heen te rijden.
We hadden aan de overkant een K-mart gezien die wel open was. Daar even gekeken, maar dat was ook niet veel boeiends dus we zijn weer in de auto gejumpt om een beetje fancy huizen te gaan spotten in Beverly Hills. Je rijdt dan zo de bergen in met hele steile wegen, maar wel goed te rijden.
We zijn natuurlijk ook nog even over Rodeo Drive gereden om te kwijlen bij alle winkels die we toch niet kunnen betalen, haha..
Om ons sight-seeing programma bij te houden zijn we na Beverly Hills doorgereden naar Santa Monica. Daar heb je een strand (daar is Baywatch opgenomen btw) en een pier waar Pacific Park op staat, dat is een soort van permanent kermisje met een achtbaan en reuzenrad enzo. Omdat we weer te voren waren, was deze ook nog dicht, maar dat vond ik niet zo erg op zich, want het is gewoon leuk om te zien. Eigenlijk moet je er komen als het donker is, want dan zie je de lichtjes van de kermis. Maar om nou weer helemaal terug te rijden vonden we ook niet zo'n geslaagd plan, het zijn toch best wel stukken rijden steeds. America is big!
Ze hadden er ook van dat typisch Amerikaans kermisvoedsel, zoals een corn dog (een knakworstje met een deeglaagje op een stokje) en funnelcake (een soort van oliebol, maar dan in sliertjes) dus ik heb zo'n hotdogstick gegeten. Ik moet natuurlijk wel alles proberen..
Ook was hier de eerste Taco Bell die we tegenkwamen. Dat was iets wat ik echt supergraag wilde eten, omdat ik iedereen daar altijd over hoor en ik had wel verwacht dat we die zaak dus overal tegen zouden komen, maar dat viel tegen, dit was de eerste en hij was nog dicht ook.. :/ Daarna zijn we terug gegaan naar onze hotelkamer, want Bas was toch best wel moe na al dat rijden en het vroeg opstaan dus we wilden even een uurtje gaan liggen (heerlijk dat dat zomaar kan, haha), maar we werden pas om 18.30 wakker. Het plan was om op zoek te gaan naar een supermarkt, want die had ik nog steeds niet gezien, maar we hadden alweer moeite om de snelweg te vinden toen we langs een Taco Belle redenn die zowaar open was! Uiteraard daar gestopt om eindelijk een cheesy gordita crunch te eten en boy, wat is dat lekker!
We hadden ons eten lekker opgegeten in onze kamer en daarna gewoon wat gedronken, want we hadden Bacardi en cola gehaald, gewoon lekker ontspannen op onze kamer, waar ze een Friends marathon op de tv hadden. Helemaal leuk en retro, want dat keken Bas en ik ook altijd toen we nog geen kids hadden op onze vrije zondagen. Dat was zo'n beetje onze 2e dag, see you back at day 3!

post signature

0 reacties:

Een reactie posten