Basisschool

11 maart 2011

Onze kleine vent Quinten gaat alweer richting de 4 jaar en dat betekent basisschool tijd.
Ik had vorig jaar hier al verteld dat we een bezoekje gingen brengen aan een basisschool, wat op zich ook een leuke school bleek te zijn, maar ik had ook nog een andere school op het oog die ik ook graag wilde bekijken.

Deze school, de Prinses Amaliaschool, werkt samen met Quintens peuterspeelzaal, dus regelmatig zagen we pagina's hangen met uitnodigingen om de school eens te komen bekijken.
En aangezien de tijd nu wel begint te dringen, leek het me een goed tijdstip om een kijkje te nemen.

Bas had ook vrij dus we konden er lekker met z'n 4tjes heen. We werden ontvangen met thee, koffie en limonade en ook een koekje voor de kids ontbrak niet. Dus terwijl de kids aan het smikkelen waren, kregen wij uitleg over het hoe en wat.. Ook was er nog een andere moeder met haar zoontje en die zit toevallig bij Quinten en Jayms in de klas bij de peuterspeelzaal, dus dat was wel grappig.
Het klonk allemaal heel erg leuk en werd super uitgelegd dus dat was al heel positief.

Na het verhaaltje kregen we een rondleiding ddor de school waarbij we begonnen bij groep 1/2 (die zijn op dit moment samen).
We mochten ook in de klas en onze dappere meneer zag het al meteen helemaal zitten, hij had meteen grote praatjes en mocht van de juf erbij komen zitten in de kring waar hij vervolgens ook niet meer weg wilde, maar helaas, hij moest toch mee..
Verder hebben we nog de andere klassen gezien waaronder Luciano's klas. Hij was er allen jammer genoeg niet, want ze hadden schoolzwemmen, maar hij zal hem in de toekomst natuurlijk vaak genoeg zien.
We waren namelijk zo enthousiast dat we hem meteen in hebben geschreven, ook mede door de goede verhalen van Kim en daarbij is het natuurlijk ook erg handig om alvast wat bekenden op school te hebben voor als er eens een keer iets gebeurd waardoor ik de kids bijvoorbeeld niet op kan halen, dan kunnen ze eventueel altijd nog met Kim mee of andersom uiteraard.

Maandag ga ik bellen voor een afspraak voor een wenochtend. Het was eerst nog even de vraag of hij nog wel voor de zomervakantie mocht beginnen, omdat hij 7 juni jarig is en de schoolvakantie op 1 juli begint en het schijnt zo te zijn dat kort voor een vakantie wennen niet heel bevordelijk is, dat effect is na de vakantie namelijk weer weg.
Maar hij wil zo graag en hij kan dan bijna een hele maand nog gewoon naar school dat ie toch nog voor de zomervakantie mocht komen.
Dan kan ik maandag beginnen aan een afstreepkalender voor hem, want hij heeft er zo'n zin in (en ik stiekem ook, nou nog die ander en dan heeft deze mama wat meer rust, hihi.. ;))

post signature

0 reacties:

Een reactie posten